Exness повлече - Exness North Macedonia - Exness Северна Македонија

Како да повлечете пари од Exness
Во Exness, имаме за цел да понудиме брзи повлекувања и бројни платежни системи за избор. Нашата предност е што можете да ги повлечете средствата во секое време од кој било ден, вклучувајќи ги викендите и државните празници.

Еве што треба да знаете за повлекувањата во Exness:


Правила за повлекување

Повлекувањата може да се направат секој ден, во секое време што ви овозможува деноноќен пристап до вашите средства. Можете да повлечете средства од вашата сметка во делот за повлекување на вашата лична област. Може да го проверите статусот на трансферот под Историја на трансакции во секое време.

Сепак, внимавајте на овие општи правила за повлекување средства:

 • Износот што можете да го повлечете во секое време е еднаков на бесплатната маржа на вашата трговска сметка прикажана во вашата Лична област.
 • Повлекувањето мора да се изврши со користење на истиот платен систем, истата сметка и истата валута што се користи за депозитот . Ако сте користеле повеќе различни начини на плаќање за да депонирате средства на вашата сметка, повлекувањата треба да се направат на тие платежни системи во ист сооднос како што биле направени депозитите. Во исклучителни случаи, ова правило може да се откаже, во очекување на проверка на сметката и под строг совет на нашите специјалисти за плаќање.
 • Пред да може да се повлече каква било добивка од трговска сметка, целиот износ што бил депониран на таа трговска сметка со помош на вашата банкарска картичка или Биткоин мора целосно да се повлече во операција позната како барање за враќање пари .
 • Повлекувањата мора да го следат приоритетот на платниот систем; повлечете средства по овој редослед (прво барање за враќање на средствата од банкарска картичка, потоа барање за враќање на биткоин, повлекување на добивката од банкарска картичка, потоа било што друго) за да се оптимизира времето на трансакцијата. Погледнете повеќе за овој систем на крајот од оваа статија.


Овие општи правила се многу важни, па затоа вклучивме пример за да ви помогнеме да разберете како функционираат сите заедно:

Сте депонирале вкупно 1.000 УСД на вашата сметка, со 700 УСД со банкарска картичка и 300 УСД со Neteller. Како таков, ќе ви биде дозволено да повлечете само 70% од вкупниот износ за повлекување со вашата банкарска картичка и 30% преку Neteller.


Да претпоставиме дека сте заработиле 500 американски долари и сакате да повлечете сè, вклучително и профит:

 • Вашата трговска сметка има бесплатна маржа од 1500 УСД, што го сочинува вкупниот износ на вашиот првичен депозит и последователна добивка.
 • Прво ќе треба да ги поднесете вашите барања за рефундирање, следејќи го приоритетот на системот за плаќање; т.е. 700 УСД (70%) прво вратени на вашата банкарска картичка.
 • Само откако ќе се завршат сите барања за рефундирање, можете да ја повлечете добивката остварена на вашата банкарска картичка според истите пропорции; Добивка од 350 американски долари (70%) на вашата банкарска картичка.
 • Целта на системот за приоритет на плаќање е да се осигура дека Exness ги следи финансиските регулативи кои забрануваат перење пари и потенцијална измама, што го прави суштинско правило без исклучок.


Како да повлечете пари


Банкарска картичка

Имајте предвид дека се прифаќаат следните банкарски картички:

 • VISA и VISA Electron
 • Mastercard
 • Маестро мајстор
 • JCB (Јапонско кредитно биро)*

*Картичката JCB е единствената банкарска картичка прифатена во Јапонија; други банкарски картички не можат да се користат.

*Минималното повлекување за рефундирање е 0 УСД за веб и мобилни платформи и 1 УСД за апликацијата Social Trading .

** Минималното повлекување за повлекување профит е 3 УСД за веб и мобилни платформи и 6 УСД за апликацијата Social Trading.


Минималниот износ што можете да го повлечете на вашата банкарска картичка е 3 УСД за веб и десктоп PA или 6 УСД за апликацијата Social Trading, додека максималната добивка е 10 000 УСД по трансакција.

1. Изберете банкарска картичка во областа за повлекување на вашата лична област.
Како да повлечете пари од Exness
2. Пополнете го формуларот, вклучувајќи:
а. Изберете ја банкарската картичка од паѓачкото мени.
б. Изберете трговска сметка од која ќе се повлечете.
в. Внесете го износот за повлекување во валутата на вашата сметка.

Кликнете Продолжи .
Како да повлечете пари од Exness
3. Ќе биде претставено резиме на трансакцијата; кликнете Потврди за да продолжите.
Како да повлечете пари од Exness
4. Внесете го кодот за потврда што ви е испратен преку е-пошта или СМС (во зависност од типот на безбедност на вашата Лична област), потоа кликнете Потврди .
Како да повлечете пари од Exness
5. Порака ќе потврди дека барањето е завршено.

Ако вашата банкарска картичка е истечена

Кога вашата банкарска картичка е истечена и банката издаде нова картичка поврзана со истата банкарска сметка, процесот на враќање на средствата е едноставен. Може да го поднесете вашето барање за рефундирање на вообичаен начин:
 1. Одете во Повлекување во вашата лична област и изберете банкарска картичка.
 2. Изберете ја трансакцијата поврзана со истечената банкарска картичка.
 3. Продолжете со процесот на повлекување.

Меѓутоа, ако вашата истечена картичка не е поврзана со банкарска сметка бидејќи вашата сметка е затворена, треба да го контактирате тимот за поддршка и да обезбедите доказ за тоа. Потоа ќе ве информираме што треба да направите за да побарате рефундирање на друг достапен Електронски систем за плаќање.


Ако вашата банкарска картичка е изгубена или украдена

Во случај вашата картичка да биде изгубена или украдена и повеќе не може да се користи за повлекување, ве молиме контактирајте го тимот за поддршка со доказ во врска со околностите на вашата изгубена/украдена картичка. Потоа можеме да ви помогнеме со вашето повлекување доколку потребната проверка на сметката е задоволително завршена.

Електронски платежни системи (EPS)

1. Изберете го плаќањето што сакате да го користите од делот за повлекување на вашата лична област, како што е Skrill.
Како да повлечете пари од Exness
2. Изберете ја трговската сметка од која сакате да повлечете средства и внесете ја е-поштата на вашата сметка на Skrill; наведете го износот за повлекување во валутата на вашата трговска сметка. Кликнете Продолжи .
Како да повлечете пари од Exness
3. Ќе се прикаже резиме на трансакцијата. Внесете го кодот за потврда што ви е испратен преку е-пошта или СМС во зависност од типот на безбедност на вашата Лична област. Кликнете Потврди.
Како да повлечете пари од Exness
4. Честитки, вашето повлекување сега ќе започне со обработка.

Забелешка: Ако вашата сметка на Skrill е блокирана, ве молиме контактирајте со нас преку разговор или е-пошта ни на [email protected] со доказ дека сметката е блокирана на неодредено време. Нашиот сектор за финансии ќе најде решение за вас.

Биткоин (BTC) - Тетер (USDT)

За да повлечете средства од вашата трговска сметка:

1. Одете во делот Повлекување во вашата лична област и кликнете Bitcoin (BTC) .
Како да повлечете пари од Exness
2. Ќе биде побарано да обезбедите надворешна адреса на Bitcoin паричник (ова е вашиот личен паричник на Bitcoin). Најдете ја вашата надворешна адреса на паричникот прикажана во вашиот личен паричник Bitcoin и копирајте ја оваа адреса.

3. Внесете ја адресата на надворешниот паричник и износот што сакате да го повлечете, а потоа кликнете Продолжи .

Погрижете се да го наведете точно ова или средствата може да бидат изгубени и неповратни и износот за повлекување.

Како да повлечете пари од Exness
4. Екранот за потврда ќе ги прикаже сите детали за вашето повлекување, вклучувајќи ги сите такси за повлекување; ако сте задоволни, кликнете Потврди.

5. Ќе биде испратена порака за потврда до безбедносниот тип на вашата сметка на Exness; внесете го кодот за потврда и потоа кликнете Потврди.

6. Една последна порака за потврда ќе ве извести дека повлекувањето е завршено и се обработува.

Гледате две трансакции за повлекување наместо една?

Како што веќе знаете, повлекувањето за Биткоин функционира во форма на поврат на средства (слично на повлекувањето на банкарска картичка). Затоа, кога ќе повлечете износ што е повеќе од невратените депозити, системот внатрешно ја дели таа трансакција на враќање на средствата и на повлекување профит. Ова е причината поради која гледате две трансакции наместо една.

На пример, да речеме дека депонирате 4 БТК и остварувате профит од 1 БТК од тргувањето, што ви дава вкупно 5 БТК вкупно. Ако повлечете 5 БТК, ќе видите две трансакции - една за износ од 4 БТК (враќање на вашиот депозит) и друга за 1 БТК (профит).

Банкарски трансфери

За да повлечете средства од вашата трговска сметка:

1. Изберете банкарски трансфер во делот Повлекување на вашата лична област.
Како да повлечете пари од Exness
2. Изберете ја трговската сметка од која сакате да повлечете средства и наведете го износот за повлекување во валутата на вашата сметка. Кликнете Продолжи .
Како да повлечете пари од Exness
3. Ќе се прикаже резиме на трансакцијата. Внесете го кодот за потврда што ви е испратен преку е-пошта или СМС во зависност од типот на безбедност на вашата Лична област. Кликнете Потврди .
Како да повлечете пари од Exness
4. На следната страница ќе треба да изберете/дадете некои информации, вклучувајќи:

а. Име на банката
б. Тип на банкарска сметка
в. жиро сметка број

Како да повлечете пари од Exness

5. Кликнете Потврди откако ќе се внесат информациите.

6. Екранот ќе потврди дека повлекувањето е завршено.

жични трансфери

1. Изберете Wire Transfer (преку ClearBank) во делот Повлекување на вашата лична област .
Како да повлечете пари од Exness
2. Изберете ја трговската сметка од која сакате да повлечете средства, изберете ја вашата валута за повлекување и износот за повлекување. Кликнете Продолжи .
Како да повлечете пари од Exness
3. Ќе се прикаже резиме на трансакцијата. Внесете го кодот за потврда што ви е испратен преку е-пошта или СМС во зависност од типот на безбедност на вашата Лична област. Кликнете Потврди .

4. Пополнете го презентираниот формулар, вклучувајќи податоци за банкарска сметка и лични податоци на корисникот; ве молиме проверете дали е пополнето секое поле, а потоа кликнете Потврди .

5. Последниот екран ќе потврди дека акцијата за повлекување е завршена и средствата ќе се одразат на вашата банкарска сметка откако ќе се обработат.


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Надоместоци за повлекување

Не се наплаќаат такси при повлекување, но некои платежни системи може да наметнат провизија за трансакција. Најдобро е да знаете за какви било такси за вашиот платен систем пред да одлучите да го користите за депозити.


Време на обработка на повлекување

Огромното мнозинство на повлекувања од Електронските платежни системи (EPS) се извршуваат веднаш, што значи дека трансакцијата се прегледува во рок од неколку секунди (до максимум 24 часа) без рачна обработка. Времето на обработка може да варира врз основа на користениот метод, при што просечната обработка обично е должината на времето што се очекува, но можно е да се земе максималната должина прикажана под ова (до x часа/денови, на пример).

Ако наведеното време за повлекување е надминато, ве молиме контактирајте го тимот за поддршка на Exness за да можеме да ви помогнеме да ги решите проблемите.


Приоритет на платниот систем

За да се осигурате дека вашите трансакции се одразуваат навремено, забележете го приоритетот на платниот систем поставен за да се обезбеди ефикасна услуга и да се усогласат со финансиските регулативи. Ова значи дека повлекувањата преку наведените начини на плаќање треба да се вршат во овој приоритет:
 1. Рефундирање на банкарска картичка
 2. Враќање на биткоин
 3. Повлекувања на добивка, придржувајќи се до стапките на депозит и повлекување објаснети претходно.
Приоритетот на платниот систем се заснова на вашата Лична област како целина, а не само на една трговска сметка; може да се направат повлекувања од која било трговска сметка без разлика.

Грејс период и повлекувања

Во рамките на грејс периодот, нема ограничување за тоа колку средства може да се повлечат или префрлаат. Сепак, повлекувањата не може да се направат со користење на овие начини на плаќање:
 • Банкарски картички
 • Крипто паричници
 • Совршени пари
Можете да продолжите да повлекувате повлекувања дури и откако сметката е блокирана (кога ќе истече грејс периодот), но внатрешните трансфери не можат да се направат откако ќе истече грејс периодот.

Што треба да направам ако системот за плаќање што се користи за депозит не е достапен за време на повлекувањето?

Ако системот за плаќање што се користи за депозит не е достапен за време на повлекувањето, ве молиме контактирајте го нашиот тим за поддршка преку разговор, е-пошта или јавете се за алтернатива. Со задоволство ќе ви помогнеме.

Имајте предвид дека иако ова не е идеална ситуација, понекогаш можеби ќе треба да исклучиме одредени системи за плаќање поради проблеми со одржувањето на крајот на давателот. Жалиме за секоја предизвикана непријатност и секогаш сме подготвени да ве поддржиме.

Зошто добивам грешка „недоволно средства“ кога ги повлекувам парите?

Можеби нема доволно достапни средства на трговската сметка за да се заврши барањето за повлекување.

Ве молиме потврдете го следново:
 • На трговската сметка нема отворени позиции.
 • Трговската сметка избрана за повлекување е точната.
 • Има доволно средства за повлекување на избраната трговска сметка.
 • Стапката на конверзија на избраната валута предизвикува да се бара недоволен износ на средства.

За понатамошна помош

Ако сте ги потврдиле овие и сè уште добивате грешка „недоволно средства“, ве молиме контактирајте го нашиот тим за поддршка на Exness со овие детали за да ви помогнеме:
 • Бројот на трговската сметка.
 • Името на платниот систем што го користите.
 • Слика од екранот или фотографија од пораката за грешка што ја примате (ако има).
Thank you for rating.